1. sebesség: A vírus

2020 márc 05.

Dimenzió váltás. Mikor először hallottam ezt a kifejezést, világvégének hívtam. Aztán helyre tettek, hogy ez egy szemléletváltás, ami persze az egész bolygóra kiterjed, és egyáltalán nem kell, hogy ez újabb evolúciós lesöprést jelentsen.

1. sebesség: A vírus

Persze a mai világot látva el nem tudom képzelni mi lenne az, ami a mostani ember milliárdok nagy részét gyökeres változásra tudná késztetni. Már a legalapvetőbb, teljesen természetessé vált napi viselkedésünk is ellentmond bármilyen új iránynak. Csak pár apróság, amik szerintem egy teljes reboot nélkül a kék halálig visznek majd minket:
Hogyan lehet olyan filmeknél nézői sikert elérni, ami például valós feldolgozása egy volt sorozatgyilkos rémtetteinek? Még ha nem is értünk vele egyet, hogyan érdekelhet sokunkat az, hogy valaki miként gyilkolt másokat?
Miért vannak közöttünk olyanok, akik mások kifosztásából, megnyomorításából, sőt megöléséből élnek? Hogyan fordulhatnak elő egyáltalán olyan eltorzult lények, akik gyerekeket bántanak? Hogyan lehetnek, lehettek, és mindig is lesznek majd még ennél is perverzebb emberek egyre többen?
Miért követjük vakon a pillanatnyi divatokat, mint valami színes madarak, és akár összeverekedve is, de birtokolni akarjunk újabb és újabb, és egyáltalán nem szükséges dolgokat?
Miért viselkedik elménk mindig úgy, ahogy a mély anyagi valóságban otthon lévők akarják, gondolják? Miért őket követjük? Hisz mond valaki valamit, lelkesít, uszít, ijesztget, árul, de akár csak mutogatja magát, mi meg önként és dalolva követjük? Vagy minimum saját undorunk perverz boldogságában csüngünk szavain?
Miért tartjuk természetesnek mikor testünk vágyai felülbírálják a lelkünket, és ezzel egy magasabb értelemmel ellátott állat szintjére süllyedünk?
Persze ezek soha senkire nem igazak, akiket ismerek, de szinte mégis mindennap tapasztalhatom, hogy ilyenek vagyunk. Persze mindig a többiek szoktak ilyenek lenni, de végül természetességgel elfogadom én is mindezt normálisnak. Egyáltalán miért kellenek nekünk vezetők, akik kordában kell, hogy tartsanak minket? Persze erre is tudom a választ, mert a nagyobbak mindig elpusztítják a kisebbeket, de minimum akaratuk alá szorítják őket. És semmi másért, mint a még nagyobb hatalomért. Tényleg nem tudunk az állati ösztöneinken túllépni? Persze én nem ilyen vagyok, és megint senki sem ilyen, de ha készítenék a már több mint 7 milliárd megvalósulásunkból egy átlag értéket, akkor a kijövő eredmény túllépné egy vírus terjeszkedési ösztönét?

Micsoda fricska ez a mostani korona vírus. A magát teremtés koronájának aposztrofáló ember most valóban kap egy koronát. És micsoda nagylelkűség, hogy erre a vírusra nem jellemző az ember hatékonysága. Hogy nem olyan alapossággal "pusztít", mint ahogy ezt mi tesszük a környezetünkkel. Pontosabban fogalmazva MÉG nem jellemző rá. ÉS remélem, hogy nem is lesz. Illetve nem is lesz rá szükség, mert felismerjük, hogy ahogyan most élünk, az nem folytatható.

Címkék: Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.