csakrák

Csakrák kicsit másképp - Második fejezet.

szakrális csakra

2018 szept 30.

Talán a gyökér csakra az egyetlen, ahol még nem jelentkeznek azok a gondolataink, vagy emberi szemszögből nézve szándékaink, amik árthatnak másoknak. Mert ahogy feljebb kúszunk a köldök magasságába, ott már tudatos, és egyben nem kellemes érzések jelentkeznek.

Csakrák kicsit másképp - Második fejezet.

Szakrális csakra. Nem tudom miért hívják így. Számomra ez csupán fájdalmat jelent. Ezt a területet igazán nem szeretem, mert ez akkor van, ha rossz érzése van valakinek. A bal oldal akkor szúr, szélsőséges esetben szinte kést forgatnak az emberben, ha az illető felé irányuló érzelem alapja a félelem. Vagy ő maga eltemet magában egy  félelmet. Ennél rosszabb már csak a jobb oldal, mert itt nem érzelem, hanem értelem dominál, itt tanyázik a rosszakarat. Még ha nem is mondhatom, hogy tudatos ártó szándék, de olyan ösztönök, amik rombolnak. Pontosabban kell fogalmaznom, mert nem minden esetben rosszak az indokok. Csupán én nem szeretem, amikor a félelem irányítja tetteimet. És nem csak a tetteimet, de eggyel visszább lépve a szándékaimat, sőt gondolataimat is. Sokkal találóbb név lenne erre a csakrára, hogy a félelem csakrája. Fél-elem. A fél elemem a félelem smiley

Nem is vagyunk tisztában azzal, hogy mikor félünk. Azt kell mondanom, hogy szinte bármikor. Bármikor, amikor elkülönülve gondolunk magunkra, és úgy érezzük valamit meg kell tennünk. Lehet ez a munkahelyen, ha féltjük az állásunkat, mert például épp valaki jobban csinálja mint mi. Lehet otthon a családban, mikor gyermekünkben tudattalanul éljük meg a saját korábbról hozott félelmeinket, és túlöltöztetjük a kincset, túlbeszéljük a fejét, túlsportoljuk vagy túltanultatjuk a jövőjét. De nem csak gyerekről lehet szó, hanem a szülőről is, kinek bizonyítani akarunk, vagy a párunk, kit beburkolunk, vagy belekapaszkodunk, esetleg elvesztésétől rettegünk. Rettegünk és nem engedjük önállóan még levegőt sem venni, túlgondoskodunk róla, vagy máshonnan nézve mindenkit legszívesebben lecsapnánk ki csak rámosolyog. Hozunk valamit valahonnan, ami nekünk ösztönös, tudattalan, és nap mint nap irányítja szinte minden cselekedetünket. Mindezt addig tudjuk csinálni, amíg meg nem állít valami. Lehet, hogy sosem lesz ilyen, és békében leélhetjük életünket a „fóbiánkkal”, de lehet, hogy egy külső esemény, esetleg pont az, amitől rettegtünk rákényszerít arra, hogy abbahagyjuk. Talán, még ha fájdalmas is szembesülni vele, ez a jobbik eset. Mert a rosszabbik, ha saját testünk jelez. Először finoman, egy enyhe nyilallással, vagy többel, később erősebben és sűrűbben jelentkezve, végül elváltozással. Persze ilyenkor ki hamarabb, ki később szed majd valamit rá, esetleg kivizsgáltatja, később meg is műtteti. Így is megoldható, de úgy talán jobb lenne, ha megértjük, hogy „miért…?”.

Félek, vagy féltek valakit. Miért…? Mi az, ami irányítja a tetteimet, megacélozza az akaratomat, fókuszálja a gondolataimat, hogy például elkerülhessek valamit. Valakiben jobban, valakiben kevésbé dolgoznak azok a területek, amik előre gondolkoznak, terveznek, vagy szerveznek, hogy megelőzzenek egy esetleges bajt. Rengeteg példát láthatunk arra, hogy akár egy egyén, vagy egy emberi csoport, sőt egy nemzet „megelőző csapást mér” valaki másra. Ugyanazt cselekedjük családon belül, vagy közvetlen környezetünkben, az utcánkban, az országunkban is. Félünk és ezért előre cselekszünk. Megelőzünk. Ennek kellene határt szabnunk, felismernünk saját magunkban az állati világból, illetve a testünk eredetéből hozott jellemzőinket, amiken felül akarunk emelkedni. Tudatosan oda kell figyelnünk arra, hogy mit miért teszünk. És ha testünk jelez, ha alhasunk, vagy köldökünk magasságában szúr, nyilall, hasít, akkor megállunk és visszafejtjük a gondolatainkat, esetleg a szándékainkat, tetteinket addig, hogy felismerjük benne az ősi, ösztönös félelmet. Lehet, hogy éveket kell visszafelé elemeznünk, megértenünk. Ez egy nagyon nehéz feladat, mert olyanokat kell észrevennünk, amik létezéséről még csak nem is tudtunk. És ha ezekről bárkit kérdezünk, vagy szeretteinktől segítséget kérünk, olyan dolgokat kell jó eséllyel meghallgatnunk, amik nagyon érzékenyen fognak érinteni. Ezerrel fogunk tagadni, ellentmondani, megcáfolni. A legmélyebb bugyrainkban fogunk vájkálni. Mindenki döntse el, hogy felvállalja-e egyáltalán ezt, vagy inkább viseli a fájdalmakat. Lehet, úgy döntünk, inkább egy gyors, fájdalommentes műtét, mint a nyers tükörkép.

Címkék: blog, Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.