Ahogyan életed sakkjátszmáját játszod

2022 márc 21.

Az életedet felfoghatod akár egy sakkjátszmának is. Ahol minden lépésed lehet sorszerű, esetleg Isten által kijelöltetett, de akár puszta véletlen is. Attól függ, miben hiszel. De az biztos, hogy mindet te döntöd el.

Ahogyan életed sakkjátszmáját játszod

Az Asztropatika oldaláról ídézek:

„ Gyermekként még csak a “sakktábla” - vagyis a saját világod kereteivel: a játékszabályokkal, a törvényekkel és a szokásokkal ismerkedsz meg. Felnőtté válásodkor mindezek mellett a neveltetésed, a műveltséged és az adottságaid határozták meg, hogyan is kezded el a “nagy játszmát”.

Kezdetekben minden egyes lépéseddel (döntéseddel) új helyzeteket teremtesz. Az új helyzettel: új irányokat és lehetőségeket. Noha az esetek többségében számos lépés közül választhattál, a továbbiakban választható lépéseid számát - a korábbi döntéseiddel - te magad korlátoztad.

Ha a múlt döntései a jövő lehetőségeit befolyásolják - márpedig ez kétségtelenül így van, akkor a “szabad akaratodnak” vannak korlátai! Mozgástere folyamatosan szűkül, a kevesebb választási lehetőség miatt pedig egyre inkább kiszámíthatóvá válik. Gondolj csak bele!

A "játszmát" most kezdő 20 éves lényegesebben több lépés-lehetőség közül választhat, mint a 30, 40, 60 vagy akár a 80 éves társa. Igaz, az idősebbeknek már kevesebb figurájuk van az életük sakktábláján, viszont bölcsebbek, így a “játékot” is jobban átlátják.

Szóval, a SZABAD AKARAT csupán egy döntés. Egy adott pillanatban hozott választás, amit egyébként 4 dolog befolyásol: az adottságok, a neveltetés, a műveltség és a tapasztalat. E négy dologból, de már az adottságok ismeretéből is pontosan kikövetkeztethető bárki, még a te szabad akaratodnak is a végeredménye. (Ezért is működik az Asztrológia!) "

https://www.facebook.com/asztropatika.hu/photos/a.10150560396645074/10166220865295074/

 

Húzzuk rá a sakk világára, hogy melyik bolygó hogyan és merre terelne a JátszMában.. Mit mond egy bolygó az élet sakkjátszmájáról:

  1. Merkur: Minden döntéskor két alap programot futtatsz: Az elme, ki a tapasztalatok, félelmek, sikerek és bevált módszerek alapján a legkevésbé rosszat akarja meglépni. A szív, ki keresi a békét és szeretetet, és kerüli a szenvedést és fájdalmat. Egy a lényeg. Logikus döntést hozol, a pillanat alapján. Ha ennek alapja jó, és így épp objektíven látsz, akkor képes vagy előre is tervezni.

  2. Vénusz: A szívedre hallgatsz. Minden amit eddig megéltél, időtlenül él benned. A bábukat mind szereted. Nincsen stratégiád, nincsen felépített támadó vagy védekező formációd, a taktikád az, hogy engeded megélni a döntés pillanatát, és bízol szíved erejében.

  3. Mars: Bátor vagy, döntésed a cselekvés. Tudod, hogy rajtad múlik a siker. Taktikázol, de nem futtatsz stratégiát. Az erődben bízol.

  4. Jupiter: A hited vezet. Tudod, hogy győzni fogsz. Minden tudásod megvan hozzá, tisztában vagy a támadó és védekező taktikákkal. Stratégiád a lépésenkénti átgondolás. A szerencse veled van, így a hitedre alapozva biztosan győzni fogsz.

  5. Szaturnusz: Minél többet lépek, annál kevésbé érvényesül a szabad akarat. Látnom kell, hogy hol akadok el. Csak az igaz jut el a győzelemig. Fiatalként lerohanom a táblát, enyém a világ. Majd bölcsülök, és meglátom hol korlátoznak a körülmények. Egyre kevesebb a bábu, így képessé válok megismerni a őket. Akik maradnak, azokkal győzök. Velük van dolgom, általuk jutok sikerre.

  6. Uránusz: Minden bábud, minden helyzeted, minden döntésed te vagy. Mikor végig játszol egy partit, megismered magad. Minden tapasztalásod azért van, hogy a „külön” állapotában hozzájárulhass az EGY végtelenségéhez. Mikor visszatérsz, mikor vége a partiknak, megint a kezdeteknél leszel. DE már tudod, hogy a sakk játszmák által megmutattad, minden út ugyanoda vezet. És azt is tudod, hogy minden megélésed Önnön magad megtapasztalása volt. És önnön magad a mindenható EGY.

  7. Neptunusz: Egy vagy a mindennel. Minden lépésed maga a tökéletesség. Döntéseided a mindenható Fény járja át. Támadj, vagy védekezz. Nem számít merre jársz, mert mindig az igaz úton vagy. A szabad akarat nemcsak egy döntés. Az emlékeid nemcsak a tieid. Mert magad vagy a Fény, aki végigjárja az utat. Nemsokára te is megtapasztalod, hogy maga a sakktábla a mindenség egy fontos szinpada.

  8. Plútó: Bárhová lépsz, bármit hívsz szabad akaratnak, nem kerülheted el a végzeted. Mikor először leszülettél, naiv voltál. És hibáztál. Sokat. Hát most, mikor már tudatosan játszod életed partiját, minden egyes hibás lépéssel a poklok kínját éled át. Mert vissza akarsz menni. Mert MÁR nem akarsz akaratból, dacból, félelemből, vagy csupán könnyelmű élvezetből tarolni. Már nem akarsz vak lenni. Mások bábuját leütni. A csalfa győzelemért a lelked kínját cipelni. Most minden egyes lépésed korábbi életeid hibájának a következménye. Megjárod a poklod, így felemelkedhetsz a Fénybe. De addigra a sakktábla már semmit nem is jelent számodra. Hajrá!

Címkék: Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.