KÜLÖNcSÉG

2020 dec 10.

Az emberi elme mindig megkülönbözteti önnön magát, hogy igazolhassa létjogosultságát. Mindig mindenhol csinál valamit, csak ne kelljen megállnia. Mert a mozdulatlanságban rázúdulna, hogy nincs miért maradnia. Minden ragaszkodása csupán a saját FÉLelme, hogy EGYEDül van.

 

KÜLÖNcSÉG

A szeretet lehet kint                                     Csodálatos ez a világ

és lehetséges bent.                                      gyönyörű, amit érezhetek.

Lehet kintről befelé,                                     Jó érzés, hogy szeretnek,

és lehet bentről kifelé.                                én is mindenkit szeretek.

Lehet fentről lefelé,                                      Isten szeret minket,

és lehet lentről felfelé.                                hálás vagyok neked Atyám!

 

Az igazi szeretet viszont csak VAN. Ugyanúgy nélkülem, mint velem. Mindez akkor részem, mikor már nem létezem. Amikor az egyén, már csupán egy én. Elengedem azt, aki mindenre GONDol. Amikor nem nézek befelé, mert nincsen ÉN. Nem nézek kifelé, mert nincsen EGO. Mikor elvesztem az oly  sokára megtalált ÉNségem. Már nincs kit dicsérnem, és elítélnem. Nem irigylem, és nincsen irigyem. Amikor a VAN határát veszti és a KÜLÖN már nem létezik.

Sírok az ajtóban állva. Mert nem tudom, hogy akit elveszítek, sosem létezett. Még mindig kapaszkodok abba, aki csupán a KÜLÖNség látszata. Aki oly sok évtizeden át harcolt és szenvedett, elveszett és szeretett, adott és kapkodott, vagy halasztott és ragaszkodott. Mindig mindenhol csinált valamit, csak ne kelljen állnia. Mert a mozdulatlanságban rázúdulna, hogy nincs miért maradnia. Minden ragaszkodása csupán a saját FÉLelme, hogy EGYEDül van.

Címkék: Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.