MIATTAM!

2021 ápr 19.

Azt mondják nagy a lábnyomom, meg hogy pazarlóan élek, meg hogy kidobnak miattam nagyon sok megromlott ételt, meg ivóvízzel öblítem a bélsaramat, és égetem feleslegesen a sok energiát. Így van?

MIATTAM!

Hát persze. Most ide csatlakozik, hogy mi mindent ne egyek meg. Mutatják az állatvédők, hogyan tartják MIATTAM a szerencsétlen tyúkokat, marhákat, kecskéket, libákat és ki tudja hány féle állatot, majd milyen embertelen módon ölik meg őket. MIATTAM! Ezért hát lemondtam a húsról! Azt hittem, hogy mindent megoldottam, mert eszem gabonát és halakat. Erre mutatják a klímavédők, hogy miként írtják az esőerdőket, a gyönyörű érintetlen tájakat, mérgezik a földet azért, hogy termőföldek legyenek MIATTAM! Hát megpróbálok lemondani a gabonáról is, és maradok az egészséges halnál. Azzal talán kihúzom. Erre most azt is láthatom egy „Seaspiracy” című filmben, hogy miként teszik tönkre a tengeri élővilágot, tömegével pusztítva delfineket, bálnákat, teknősöket és ezernyi más csodálatos élőlényt. MIATTAM! Már nincs is élet a vizekben. MIATTAM!

Mi is maradt még? Gyorsan rákeresek, és megoldásként megkapom a rovarokat. Megkostoltam, és nem is rossz. Na de mi lesz akkor, ha jön egy film arról, hogy kihalnak a madarak, mert nincs mit enniük? MIATTAM?

Létezik megoldás? Talán ha összeállok pár barátommal, és mi is csinálunk egy ökofalut. Esetleg csatlakozom egyhez. De el tudod képzelni, hogy nyolc milliárd, vagyis 8.000.000.000 embertársam nyájimmunitásnak megfelelő 70-80%-a hasonlóan értelmezné a világot? És soha többé nem akarna annál többet, mint amije éppen van? A megszerzendő, vagy már megszokott kényelemből bármennyit is lejjebb adna? Vagy merne bárki vezető, párt, ország, nép olyat felvállalni, hogy „fenntartható” módon éljünk? Nem csak beszélve róla, hanem kíméletlen és megkerülhetetlen intézkedéseket meghozva! Hisz alap szemléletünk az, hogy megszerezzünk valamit. ÉS minden szószólónk ebben jár élen! Ahhh..... nincs esély. Túl sokan vagyunk. Ennyi csúcsragadozót el nem bír tartani már a Föld. Már csak az a kérdésem maradt, hogy én végül megyek, vagy maradok? Most abban sem vagyok biztos, hogy melyik a jobb.

Kíváncsi vagyok mi lesz, amikor szeretett földünk a harmadik sebességbe kapcsol.

Címkék: Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.