T-Bolyda

2021 jún 24.

Végigsöpört a vírus rajtunk. Megtámadta a testem, megijesztette az életem, megosztotta a barátaim, megváltoztatta a világom, és nem utolsó sorban megteremtette a félelmem. Hát menekülésül kell most gyorsan találnom valamit, ami megmenti az egóm, hogy mindehhez semmi közöm és én biztosan nem tehetek róla.

T-Bolyda

Összeeskűs elmélet:

Biztos vagyok benne, hogy ez a vírus nem magától jött létre. Annyi fajta korona vírus van körülöttünk, és azok legfeljebb egy kis hőemelkedést meg náthát okoztak eddig. Meg különben is, korábban is voltak pandémiás vírusok, H5N1, SARS, MERS, és az utóbbi sokkal veszélyesebb is volt, mégsem haltunk meg. És milyen gyanús, hogy pont abban a városban van egy víruslaboratórium, ahonnan az egész elindult. Ez jó eséllyel egy tuningolt vírus, ami azért teremtődött, hogy legyengítse, vagy megölje az ellenséget. 

Összeesküsebb elmélet:

Az egy dolog, hogy a covid2 laborban tenyésztett, és erről csak nekünk nem mernek beszélni, mert akkor megutálnánk Kínát, meg egy csomó trilliárdos per lenne ellenük, amitől lenne egy akkora gazdasági összeomlás, hogy olyat még az összeesküvők sem akarhatnak. Na de az, hogy ezt ránk engedték még az elkészülte előtt, na az már durva. Én nem komáltam Trumpot, meg az egész világuralmi nézeteit, de hát előbb utóbb várható volt, hogy a korábbi mézes-mázos amerikai politika mögül elősejlik a valódi arcuk. Mert nincs mit tagadni, a világ legerősebb országa nem fogja hagyni, hogy megfosszák a trónjától. Elég ha körbenézek és látom, hogy minden vezető hatalmi mániában szenved. Abban a pillanatban, hogy egy politikus megérzi a hatalom szagát, már nem tud menekülni. Mindent elkövet, hogy azt foggal körömmel megtartsa. Hát akkor mit várjak attól az országtól, amelyiknek életszemlélete az egész világot körbe fonta? Mindig többet és többet és többet akarni. Aztán azzal, hogy körbeérték a golyóbist, már nem volt hová terjeszkedni. Csupán az a nagy „sárga” folt volt még meghódítatlan. Bocs a sárgáért, de Nostradamus emigyen utalt rájuk. Kína pedig hosszú történelme folyamán mindig zseniálisan ellencsapott. Most pedig az ellencsapás megelőző ellencsapásaként valamiképpen meg kellett állítani az ellencsapót. Trump pedig, aki nem más mint az eddigi mosolygós álarcokat viselők nyers verziója a vezető világhatalom élén, nyíltan, szép erőteljes rinocérosz rohammal közébük csördített. Persze eddig is mindig ezt tették a hatalmukat fenyegetőkkel, csak korábban sokkal szebb köntösben magyarázták. Miképpen lehet máshogyan megállítani egy országot, akinek termékeit most már mindenhol előszeretettel veszik, hisz olcsó is, és már jó is, mint hogy megutáltatjuk őket. Nem kell hozzá más, mint egy jó kis hírszerzős információ, hogy azok annyira gonoszak, hogy titokban vírusokkal játszanak, és elég egy hibát okozni náluk, hogy elszabaduljon a játékszerük. Ez se akkora nagy dolog, mert az ilyen játékot is tanulni kell, és ők mint újak a témában, még nem annyira profik a laborok védelmében. Szóval kaptunk egy vírust Kínából, ami véletlenül pont akkor szabadult el, amikor Amerika meghirdette, hogy véget vet a kínaiak világhatalmi törekvéseinek.

Mégösszeeskübb elmélet:

Az elszabadult vírus még nem volt teljesen készen. Mármint készen volt, csak kellett volna még egy picit hegyezni rajta, és persze kellett volna hozzá egy ellenszer. De mivel az elszabadítók, mármint akik igazából a túlsó partról ezt megtetették velük, nagyon is jól tudták, hogy ez nem annyira halálos (még!), így osztottak szoroztak, mennyi lesz az az annyi halál, és bölcs vezérük rinocérosz parancsára megtették. Aztán eltelik egy év és kiderül, hogy az egész kínai játék laboratóriumot a túlsó partról pénzelték. Persze csakis a denevérről emberre áttelepülő elméleti kutatásokat gondolták segíteni, és pusztán humanitárius okokból, önzetlenül a világ védelmében. És persze a világ egészségügyi szervezetének egyik vezető politikusa az, aki mindezt felügyeli. Majd tevőlegesen részt is vesz a kivizsgálásában. Tehát van egy vírus, ami a koronások csapatába tartozik, és általában ártalmatlan, de nehogy veszélyes lehessen, elkezdik vizsgálni. Majd kapnak rá sok pénzt, mert mindenki tudja, hogy akiknek országában ezt csinálják, soha senkinek nem akar ártani, soha semmit nem másolt le, vagy lopott el, erősített fel, esetleg csinált belőle fegyvert. Onnan kapják a milliárdokat, ahol soha semmit nem gondolnak át, hogy valakinek tőlük függetlenül előnye származhasson valamiből, mindig önzetlenek voltak, és soha nem akarnak semmi jó dologból részesülni. Szóval ebből a sok világot megvédő önzetlenségből végül a sok vizsgálódás között véletlenül az egyik ártalmatlanság ártalmassá vált. De hát ez nem gond, mert a pénzt adó tudja, hogy jó biztonságos helyen van a befektetése, és a kísérletező pedig tudja, hogy mindent precízen lemásolt, így az összes hibát kizárta. Aztán mindezek precizitása ellenére most végül vagy kiszabadult az az egyetlen ártalmas verzió, vagy kiszabadították. De ez már az eredmény szempontjából lényegtelen is.

Legösszeeskübb elmélet.

Tehát van egy megteremtett halálhozó, akit pusztán hatalmi okokból ránk szabadítottak. Illetve hatalom féltésből. De hát ezt mindenhol és mindig játsszák, minden politikus a túlélésért küzd, minden helyzetben csakis a saját kis szemétdombját védi. A többiek pedig nem számítanak. Pusztuljon a férgese....

Most egy picit ezek nagyobb volumenben adják azt elő, amit mi játsszunk a saját életünkben, hogy mindenáron meg akarjuk tartani, amit oly nehezen összekapartunk. Nem ismerős...? Amikor arra gondolok, hogy mi a fenét keres itt ez a sok hülye, amikor én csak ezt az egy nagyon fontos akciós terméket akarom megszerezni. Mindenki aki előttem áll a sorban, igazán eltűnhetne. Mindenki aki engem feltart az autók tülekedésben, vagy elém akar jönni, pusztuljon. Akinek nagyobb, több, szebb, jobb bármije van, az biztos lopta, rabolta, csalta. Különben is nekem sokkal nehezebb helytállni, a többiek burokban születtek. És én csak nem akarok lemaradni. Stb...stb...stb. Megszerezni, birtokolni, megvédeni, majd újabbat akarni, megszerezni, birtokolni....stb.

Na..... egyetlen szinttel feljebb, most két ország gondolta azt, hogy okosabb a másiknál. Mert azt ne mondja senki, hogy nem volt egyértelmű, hogy Kína is, mint az összes többi erős ország, igenis akar magának legalább egy vírus fegyvert. És hülye lenne nem kihasználni, hogy van egy jól pénzelt „humanitárius” laborja. Persze az egyik sokszorosan jól védett labor titkos mellékszobája mélyén rejtegetik azt az egyetlen(?) tervezetten veszélyes mellékterméket. Aztán az végképp balgaság lenne, ha a pénzelő ország, ami még mindig a világ legfejlettebb, legerősebb, legrafináltabb nagyhatalma, és ahol tucatjával vannak a hárombetűs titkosszolgálatok, ne tudott volna róla, hogy mi folyik a másik oldalon. Tehát van egy labor, amit pénzelnek, tudják, hogy mi mindenről nem mondanak igazat, hogy dugdosnak egy veszélyes koronást, és nem utolsó sorban hagyják az egészet a maga útján menni. Ennek csak akkor van értelme, ha nekik már jó régóta megvan ugyanaz, és jól tudják, hogy mit lehet vele kezdeni. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz látjuk, hogy minden fegyvernemben ők a világelsők, tehát miért pont a vírusoknál ne lenne meg nekik mindenük. Aztán amikor jön az elnöki parancs, még csak ki sem kell szabadítani a rejtegetettet, elég a saját verziót szétszórni a helyszínen. Még csak nem is kell kockáztatni, hogy bejussanak egy védett objektumba. És lehet folytatni, hogy aki tudja, hogy a másik tudja, hogy az tudja, hogy tudja.... Az lenne a szép, ha lett volna a két hatalom vezetője között egy megbeszélés, aminek során csak annyit mondtak volna egymásnak: Én tudom, hogy te tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy tudod.

 

Szóval mindenki más hibás azért, ami most velem történik. Egy hatalmas összeesküvés áldozata lettem. Van kit végre hibáztatni, a félelmemet végre valakin kiélni és soha nem venni tudomásul, hogy mindez azért történik, mert ÉN helytelenül fogtam fel az életem célját. Rosszul élem az életem és a mai napig körömszakadtáig küzdök azért, hogy helytálljak ebben a világban. A világban, amit valójában én teremtettem ki tudja milyen régen, amikor megalkottam a félelmeim és megkezdtem küzdelmemet az életben maradásért. Az érvényesülésért és az anyagi javak halmozásáért. És ez a világ csupán az én teremtett valóságomat tükrözi körém.

Összeomlik minden, amit eddig biztosnak tarthattam. Én, az egyén küzdök, hogy visszaformáljak mindent. És ugyanezt teszi mindenki. Ugyanezt teszi minden hatalmát féltő. Ugyanezt teszi minden világhatalmát féltő. Ugyanaz történik kicsiben és nagyban. Semmiben nem különbözök. És ebben a nagy katyvaszban, se én, az egyén, se ők, a hatalom, nem veszik észre, hogy most dől el a jövőnk.

Legeslegösszeeskübb elmélet:

Mint amikor figyeled a hangyaboly életét. Látod, hogy hol építkeznek, terjeszkednek, hol harcolnak a más fajtájúakkal, ölnek az élelemért, a helyért, az utódok táplálásáért, a királynőért. Figyeled, hogy túllépik-e azt a határt, ahol neked már nem jó. Esetleg a házad sarkát érik el, másznak fel rá, fúrják át, lakják be. Vagy éppen nem, mert ott ahol vannak, végül csak megértik, hogy az az ecetcsík, amit a házad előtt már harmadszor végigcsöpögtettél azért van, hogy arra ne jöjjenek. És örülsz, hogy nem ölnek többet, mint szükséges, nem építenek nagyobb bolyt, mint amekkora kell, és nem pusztítanak olyat el, ami az életüket segíti.

Hát ez történik mostanság. Egymásnak esünk, tombolunk és ragaszkodunk, átszabunk és visszatartunk. Feltárjuk épp az igazságot? Vagy csak éppen a hatalmak játékában a másik oldalnak hiszünk? A saját életünkben meglátjuk végre az igazságot? Vagy épp egy önámító hazugsággal megmagyarázzuk a rosszat magunk körül?

Ez az év sokkal rosszabb, mint a tavalyi volt. Ott legalább tudtuk mitől félünk. Most az derül majd ki, amiről nem akarunk tudni. Amit annyira rejtegetünk magunk elől. És ha ez nem jön össze, akkor egy tőlünk független hatalom rendezi majd át a bolyunkat.

Címkék: Blog

Komment

Kommenteléshez be kell lépni.